Ostoskori

Ametisti

Ametisti on kaunis ja arvostettu mineraali, joka tunnetaan sen purppuranvärisestä sävystä. Se on kvartsiryhmään kuuluva kide, jota esiintyy useissa eri muodoissa ja koossa. Ametisti on yksi suosituimmista puolijalokivistä ja sitä käytetään usein koruissa ja koriste-esineissä.

Ametisti on peräisin maan kuoresta ja sitä esiintyy ympäri maailmaa. Suurimmat ametistivarannot löytyvät Brasiliasta, Uruguaysta, Siperiasta ja Sri Lankasta. Ametisti on muodostunut geologisessa prosessissa, jossa kvartsikiteisiin on sekoittunut pieniä määriä rautaa ja muita mineraaleja.

Ametistin väri vaihtelee vaaleasta lilaan, syvään purppuraan ja jopa punertavaan. Ametistin väriä ja arvoa määrittävät sen koko, selkeys, leikkaus ja sävy. Kaikkein kalleimmat ja arvokkaimmat ametistit ovat syvän purppuranvärisiä ja täysin selkeitä.

Ametistia pidetään stressiä lievittävänä sisäisen rauhan kivenä, jota käytetään meditaatiossa ja henkisessä työskentelyssä. Sen uskotaan vahvistavan intuitiota sekä inspiroivan ajatuksia.

Näytetään 1 - 50 / 127 tuotetta
Lajittele
Näytetään 1 - 50 / 127 tuotetta
Lajittele