Ostoskori

Kivien energiat

Kauniit ja hyvää tekevät kivet ja kristallit netistä 


Maan povessa aikoja levänneet kivet kätkevät sisäänsä energioita, jotka voivat antaa kantajalleen iloa, tyyneyttä, voimaa, itsevarmuutta ja paljon muuta. Energiakivien käyttö on helppoa, eikä vaadi muuta kuin juuri sinulle sopivan voimakiven valitsemisen. Voimakivet ja kristallit ovat ihastuttavia yksityiskohtia sisustuksessa, kulkevat näppärästi taskussa tai muotoutuvat mitä kauneimmiksi koruiksi. Voimakivet ovat myös mainioita apuvälineitä meditaatioon.

Galleria Kivitaskulta voit tilata voimakivet netistä helposti ja nopeasti – valitse itsellesi sopivin energiakivi tai kristalli ja tunne sen lempeät toivotukset.


Kivien merkitykset


Aavikkoruusu

Korkeavärähteinen kivi, joka tukee meditaatiota; auttaa saavuttamaan syvemmän meditatiivisen tilan ja yhdistymään vahvemmin omaan korkeampaan minään. Kohottaa värähtelytasoa sekä parantaa intuitiota ja helpottaa siten työskentelyä henkimaailman kanssa. Aavikkoruusu auttaa myös muistamaan unia. Rauhoittaa mielen ja tuo kantajansa elämään selkeyttä ja käytännöllisyyttä.

(Egypti, Libya, Meksiko, Saudi-Arabia, Yhdysvallat)

Akaatti

Akaatti on hellävarainen ja hillitty peruskivi, joka sopii hyvin kiviharrastajan ensimmäiseksi kiveksi. Väreilee matalammalla ja hitaammalla taajuudella kuin useimmat kivet, mutta on silti hyvin tehokas henkisen ja fyysisen voiman lisääjä. Erottaa totuuden, hyväksyy olosuhteet ja on voimakas tunteellinen parantaja. Akaatti torjuu kaiken pahan ja lisää kaunopuheisuutta. Antaa kantajalleen itseluottamusta, rohkeutta ja elinvoimaa. Uskottiin muinoin parantavan ihosairauksia sekä unettomuutta ja takaavan runsaan sadon. Akaattigeodi avaa psyykkisiä voimia. Akaattilevyt ovat tehokkaita muiden kivien energioiden lataamisessa ja puhdistamisessa. 

Siirry tästä tutustumaan akaattien valikoimaan.

Onnenkivi: Neitsyt, kaksoset, vaaka, oinas

Akvamariini

Kuuluu beryllien ryhmään. Rauhoittaa ja vähentää stressiä. Tuo voimaa, rohkeutta ja lempeyttä kantajalleen. Ystävällisyyden ja oikeudenmukaisuuden kivi, joka auttaa kommunikoimaan rauhallisesti ja selkeästi. Akvamariini selkiyttää näkemyksiä, terävöittää älyä sekä poistaa hämmennystä. Opastaa ottamaan elämässä vastuun omista teoistaan, lisää myötätuntoa ja lopettaa tuomitsemisen halun. Akvamariini auttaa aloittamaan uuden elämän. Erittäin suojaava kivi raskauden aikana.

Onnenkivi: Kalat, vesimies 

(Afganistan, Intia, Kenia, Brasilia, Kiina, Madagaskar, Mosambik, Nigeria, Pakistan, Venäjä, Yhdysvallat)

Amatsoniitti

Kutsutaan toivon, rohkeuden ja totuuden kiveksi koska kantaa mukanaan hyvin rohkaisevaa energiaa. Amatsoniitti auttaa manifestoimaan unelmia todeksi. Sydän- ja kurkkuchakran kivi, joka auttaa sanoittamaan selkeästi omia tunteita ja ajatuksia, vähentäen samalla muiden ihmisten tuomitsemista ja arvostelua koskevia pelkoja. Amatsoniitti on hyvä apu myös mikroaalloilta ja elektromagneettiselta saasteelta suojautumiseen. Sen sanotaan tuovan iloa ja onnellisuutta avioliittoon. 

Onnenkivi: Vaaka, neitsyt 

(Brasilia, Intia, Italia, Itävalta, Kanada, Mosambik, Madagaskar, Namibia, Norja, Tansania, Venäjä, Yhdysvallat)

Ametisti

Ametisti suojelee ja rauhoittaa, se on loistava meditointikivi. Sisäisen rauhan kivi, jolla on korkea henkinen värähtely. Ametisti hiljentää mielen, vahvistaa intuitiota sekä inspiroi ajatuksia. Karkottaa kielteisyyttä ja luo positiivisen ympäristön. Auttaa pääsemään irti riippuvuuksista. Tukee elämän kriisitilanteissa tuoden tasapainoa ja rauhaa. Ametisti sopii henkistä polkua etsiville, hoitajille ja myös heille, joita pelottaa siirtyminen henkimaailmaan. Fengshuin mukaan uskotaan vähentävän sähkömagneettista säteilyä, joten on hyvä kotona asettaa tietokoneen tai tv:n läheisyyteen. Sanotaan auttavan myös koti-ikävään, migreeniin ja hermosärkyihin. Ametisti on matkustajan onnenkivi, joka tuo suojaa kantajalleen. 

Siirry tästä tutustumaan ametistien valikoimaan.

Onnenkivi: Kalat 

(Australia, Englanti, Ranska, Saksa, Sri Lanka, Suomi, Kanada, Madagaskar, Venäjä, Uruguay, Yhdysvallat)

Ametistikvartsi, Chevron-ametisti

Tunnetaan voimakivenä ja suojeluskivenä. Rauhoittaa ja omaa voimakkaan parantavan kentään. Yksi parhaista kivistä kolmannen silmän avaamiseen. Kohottaa sisäistä näkemystä ja karkottaa kielteisyyttä sekä vahvistaa itseluottamusta. Chevron-ametisti edistää elämänvirtaa ja eteenpäin menemistä. Ametistin tavoin hyvä suoja riippuvuuksia vastaan. Auttaa ymmärtämään, että ihminen on enemmän kuin vain keho ja mieli. Chevron-ametisti puhdistaa auraa, tuo tasapainoa kehon kaikille elimille ja stimuloi immuunijärjestelmää. Kruunuchakran kivi. 

Onnenkivi: Jousimies, kalat

Ammoniitti, fossiili

Pidetään suojelevana, varmana ja rentouttavana kivettymänä. Maadoittaa, poistaa negatiivisuutta ja lievittää masennusta. Vahvistaa chakrajärjestelmää ja auttaa energioita virtaamaan tasaisesti. Ammoniitti helpottaa yhteyttä kaukaisiin muistoihin läpi entisten elämien. Sanotaan olevan avuksi synnytyksessä. Fengshui kehoittaa käyttämään kiveä onnekkaan energiakentän saamiseksi. 

Siirry tästä tutustumaan fossiilien valikoimaan.

Onnenkivi: Vesimies

Angeliitti, enkelikivi

Angeliitti auttaa nimensä mukaan pitämään yhteyttä enkeleiden sekä muiden valon auttajien kanssa ja sopiikin siten erittäin hyvin meditointikiveksi sekä esim. tukemaan kanavointeja ja telepatiaa. Omaa lempeän ja tyynnyttävän energian. Suojaa ja tasapainottaa. Angeliitti auttaa hyväksymään asiat sellaisina kuin ne ovat ja päästämään irti menneistä. Auttaa puhumaan totuuden ja kasvattaa myötätuntoa sekä auttaa antamaan anteeksi. Kolmas silmä, kurkku- ja kruunuchakra. 

Onnenkivi: Vesimies 

(Egypti, Englanti, Libya, Meksiko, Peru, Puola, Saksa)  

Apatiitti

Selkeyttää ajatuksia ja stimuloi luovuutta. Apatiitti auttaa visualisoimaan ja sanoittamaan omia tavoitteita ja tukee näin positiivisten tulosten manifestointia. Voimakas tuki meditaatioon, astraalimatkoille sekä menneiden elämien työstämiseen. Voidaan käyttää myös toisten kivien energeettiseen hoitamiseen. Hyvin fyysinen kivi, sen sanotaan parantavan luustoa ja auttavan uusia soluja muodostumaan. Apatiitti kohottaa mentaalista ja fyysistä voimaa sekä kasvattaa tehokkuutta. 

Onnenkivi: Kaksoset 

(Mm. Brasilia, Englanti, Espanja, Intia, Suomi (Siilinjärvi), Meksiko, Norja, Portugali, Ruotsi, Saksa, Venäjä, Yhdysvallat)

Apofylliitti

Yksi voimakkaimmista kivistä mitä olemassa on. Omaa hyvin kirkkaan värähtelyn ja onkin oiva apu tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeita oivalluksia ja mielen selkeyttä. Auttaa näkemään totuuden ja toimimaan oikeudenmukaisesti kaikissa tilanteissa. Apofylliitti rauhoittaa ja vapauttaa tukahdutettuja tunteita. Luo yhteyttä näkyvän ja näkymättömän maailman välille ja on tehokas apu esim. astraalimatkoilla. Luo pyhän tilan kotiin kohottaen tehokkaasti energioita. Apofylliitti sopii erinomaisesti energiahoitajille auttaen hoidettavaa rentoutumaan syvemmin ja kohottaen hoitajan puhtaan energian välittämistä. Kokonaisvaltainen hyvän olon kivi. Kolmannen silmän päälle aseteltuna saattaa tuoda mielikuvia menneistä elämistä. 

Onnenkivi: Vaaka, kaksoset 

(Australia, Brasilia, Englanti, Intia, Italia, Tsekki)

Aragoniitti

Juuri- ja sakraalishakran kivi, joka lisää turvallisuuden tunnetta. Kutsutaan myös kurinalaisuuden kiveksi. Aragoniitti on hyvä kivi heille, jotka laittavat itsensä liian tiukoille. Rauhoittaa ja lievittää tehokkaasti stressiä. Syventää yhteyttä Äiti Maahan ja vakauttaa liian nopeasti etenevää henkistä kehitystä. Aragoniitti auttaa pysymään maadoittuneena ja keskittyneenä sekä organisoimaan asioita oikealla tavalla. Sanotaan olevan avuksi myös vettä pelkääville. 

Onnenkivi: Kauris 

(Englanti, Espanja, Italia, Yhdysvallat, Itävalta, Meksiko, Namibia, Puola, Ranska, Saksa, Skotlanti)

Atsuriitti

Esiintyy usein yhdessä malakiitin kanssa. Loistava meditaatiokivi. Atsuriitti tuo asiat pintaan uudelleen arvioitaviksi ja siten puhdistaa mieltä ja selkeyttää tunne-elämää. Auttaa puolustamaan itseään ja seisomaan omien näkemysten takana. Stimuloi kolmatta silmää. Kehittää luovuutta ja henkisiä kykyjä. Atsuriitti auttaa näkemään sekä muistamaan unia, joilla on sinulle kerrottavaa. 

Onnenkivi: Jousimies 

(Australia, Chile, Egypti, Kongon tasavalta, Marokko, Meksiko, Namibia, Peru, Ranska, Venäjä, Yhdysvallat)

Aurinkokivi

Kantaa vahvasti mukanaan valon, ilon ja luovuuden energiaa ja onkin perinteisesti liitetty hyväntahtoisiin jumaliin sekä hyvään tuuriin. Aurinkokivi tuo mukanaan onnea ja positiivisia asioita. Auttaa kielteisten sidosten irrottamisessa ja kohottaa mielialaa, vaikuttaa kokonaisvaltaisesti auttamalla kehoa parantamaan itse itsensä. Resonoi auringon kanssa, auringonvalo vahvistaa sen vaikutuksia. Aurinkokivi lisää itseluottamusta, sisäistä varmuutta ja tukee johtajuutta. Johdattaa voimakkaasti energiaa ja vahvistaa visualisointikykyä. Voimistaa seksuaalienergiaa alavartalolla pidettynä. 

Onnenkivi: Leijona 

(Intia, Kanada, Norja, Venäjä, Yhdysvallat)

Aventuriini

Kohottaa itsenäisyyttä ja tuo tullessaan hyvinvointia sekä tunteellista tasapainoa. Aventuriini auttaa sydänsuruissa, tuo onnellisuutta sekä auttaa pääsemään irti murheellisista ajatuksista. Yleisrauhoittava ja parantava kivi, joka antaa kantajalleen omanarvontunnetta ja uskoa itseensä sekä kasvattaa empatiaa muita kohtaan. Vihreä aventuriini pitää sisällään kaikki aventuriinien perusominaisuudet. Tukee sydänchakraa ja sitä kautta auttaa kuuntelemaan vahvemmin oman sydämen ääntä. 

Siirry tästä tutustumaan aventuriinien valikoimaan.

Onnenkivi: Rapu, neitsyt, vaaka 

(Brasilia, Intia, Italia, Kiina, Nepal, Tiibet, Venäjä)

Berylli

Silikaatteihin kuuluva heksagoninen kide. Berylliryhmään kuuluu mm. smaragdi, akvamariini ja morganiitti. Väritykseltään mm. kirkas, punainen, vihreä, vaaleansininen, kullankeltainen. Puhtaimmillaan väritön, lasikiiltoinen. Berylli rohkaisee myönteiseen elämänasenteeseen sekä tuo kantajalleen rohkeutta ja itseluottamusta. Edistää selvänäön avaamista. Berylli on hyvä kivi myös kristallipallona. 

Onnenkivi: Leijona, vesimies, skorpioni, neitsyt, vaaka, leijona, kauris 

(Australia, Brasilia, Irlanti, Itävalta, Kolumbia, Madagaskar, Norja, Ranska, Saksa, Tsekki, Venäjä, Yhdysvallat)

Botswana-akaatti

Kruunuchakran kivi. Kolmannen silmän päälle asetettuna katkaisee nopeasti henkisen yhteyden ulkopuolisiin mataliin ja omaa voimaa syöviin energioihin. Suojaa auraa astraalimatkoilla. Botswana-akaatti suojelee vahvasti itseä ja läheisiä sekä kannustaa pyyteettömään rakkauteen. Tuo tukea ja ratkaisuja ongelmiin ja auttaa pääsemään niistä nopeammin yli. Sanotaan olevan hyvä apu tulen kanssa tekemisissä oleville sekä tupakoinnin lopettamisen kanssa kamppaileville. Botswana-akaatti tuo elämään ihania yllätyksiä! 

(Botswana)

Dumortieriitti

Tunnetaan myös sinisenä aventuriinina. Kärsivällisyyden kivi. Rauhoittaa mieltä, kehoa ja hermostoa. Dumortirieetti ohjaa kantajaansa lempeästi kohti harmoniaa. Auttaa keskittymään pienempiinkin yksityiskohtiin, stimuloi älyä sekä selkeyttää ja edistää tiedon ymmärtämistä ja onkin oiva apu esim. opiskelijoille tai stressaavissa elämäntilanteissa oleville. Dumortirieetti auttaa rauhoittamaan kielteistä mieltä ja on hyvä tuki henkisen väsymyksen kanssa kamppaileville. Uskomusten mukaan auttaa myös irtautumaan riippuvuuksista. 

Onnenkivi: Leijona 

(Intia, Itävalta, Kiina, Madagaskar, Ranska, Saksa, Uusi-Seelanti, Venäjä, Yhdysvallat)

Enkeliaura

Platinalla tai hopealla käsiteltyä vuorikidettä. Korkean henkisen energian omaava kivi, jonka värit tasaavat ja lisäävät oman energiakentän värejä. Enkeliaura virkistää mieltä ja auttaa energioita virtaamaan kevyemmin. Parantaa yhteyttä enkeleiden ja muiden henkimaailman auttajien kanssa ja tehostaa vahvasti meditaatiota. Enkeliaura lisää kauneutta ja henkistä tietoisuutta kantajansa elämään. Kruunu- ja sielutähtichakran kivi. 

Onnenkivi: Oinas

Epidootti

Vahva parantajakivi. Voimistaa tehokkaasti kantajansa energioita, olivatpa ne sitten minkälaisia tahansa. Epidootti on yksi harvoista kivistä, joiden kanssa kannattaa olla varovainen, koska lisää juuri niitä energioita, joihin olet kullakin hetkellä virittäytynyt, myöskin niitä matalia ja synkkiä. Kanna siis mukanasi vain niinä päivinä, kun olo on jo valmiiksi positiivinen ja saatat yllättyä kuinka paljon paremmaksi ja onnellisemmaksi olo voi muuttua entisestään. Epidootti opettaa myös hienovaraisesti pitämään huolta omasta hyvinvoinnista. Maanläheinen kivi. 

Onnenkivi: Neitsyt, kaksoset, vaaka 

(Yleinen koko maailmassa, mm. Ranska ja Yhdysvallat)

Fluoriitti, vuorisälpä

Järjestelmällisyyden, rationaalisen ajattelun, maalaisjärjen ja logiikan kivi. Erittäin suojeleva kivi, joka yhdistää tietoisuuden tasoja, tuo pinnalle tukahdutettuja tunteita sekä auttaa järjestelemään ja käsittelemään informaatiota. Fluoriitti rauhoittaa ja tasapainottaa tunteita, hyvä apu erityisesti stressaavissa tilanteissa. Kasvattaa kärsivällisyyttä sekä hellii ja hoivaa mieltä. Hyvä kivi opiskelijalle, koska auttaa jäsentelemään ja käsittelemään informaatiota sekä pitämään mielen kirkkaana, ajatukset selkeinä ja ohjat käsissä. Fluoriitti on loistava kivi myös tilojen energioiden puhdistamiseen, se palauttaa järjestyksen kaaoksen keskelle ja harmonian kotiin. 

Siirry tästä tutustumaan fluoriittien valikoimaan.

Onnenkivi: Vaaka, kalat, vesimies 

(Australia, Brasilia, Englanti, Kiina, Meksiko, Peru, Norja, Saksa, Yhdysvallat)

Fuksiitti

Parantamisen sekä uudistumisen ja uusiutumisen kivi. Fuksiitti ylläpitää hyvinvointia ja kantaa mukanaan rakkauden ja myötätunnon energiaa. Rohkaisee sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä tukee perheyhteyksiä. Auttaa pääsemään irti jännityksistä ja löytämään harmonian. Fuksiitti opettaa todellista itsekunnioitusta ja auttaa manifestoimaan onnea ja iloa elämään. Sanotaan olevan loistava kaveri puutarhassa viihtyville, koska auttaa aistimaan elementaaleja ja saamaan vahvemman yhteyden luontoon. 

Onnenkivi: Vesimies 

(Brasilia, Itävalta)

Granaatti

Terveyden ja uskollisuuden kivi. Granaatti parantaa mielikuvitusta sekä vahvistaa luovuutta. Se hillitsee raivoa omaa itseä kohtaan ja auttaa kantajaansa pääsemään onnen ja tasapainon tilaan. Pitää turvassa. Tuo voimaannuttavaa energiaa ja ohjelmoi itsesuojeluvaistoa, jonka avulla selviät tilanteesta kuin tilanteesta ilman kolhuja. Tasapainottaa energiavirtoja ja auttaa etenemään elämässä oikeaan suuntaan. Granaatti on vahva seksuaalisuuden kivi, joka kantaa mukanaan intohimoa, valoa ja luovuutta. Voiman ja maskuliinisen energian kivi. Juurichakran kivi, joka toimii loistavasti myös sydänchakran apuna. Granaatti tukee verenkiertoa ja auttaa huuhtelemaan pois kehon myrkkyjä sekä nopeuttaa paranemista. Sen sanotaan suojelevan painajaisilta. 

Onnenkivi: Kauris, skorpioni, oinas 

(Yleinen ympäri maailmaa)

Haukansilmä, sininen tiikerinsilmä

Maadoittaa ja puhdistaa energioita. Parantaa ajattelukykyä ja elvyttää muistia. Auttaa keskittymään omiin tunteisiin ja näkemään tilanteita eri näkökulmista, lisäten näin ymmärrystä myös toisia ihmisiä kohtaan. Haukansilmä on loistava kivi yrittäjille ja ihmisille, jotka haluavat laajentaa omaa näkemystään. Rohkaisee astumaan pois omalta mukavuusalueelta ja haastamaan omat kyvyt ja lahjat. Haukansilmä lievittää stressiä ja ahdistusta. Kasvattaa psyykkisiä ominaisuuksia kuten selvänäkökykyä ja sopii astraalimatkustajien tueksi. Kurkku- ja otsachakran kivi. 

Onnenkivi: Vesimies 

(Etelä- Afrikka)

Heliotrooppi, verikivi

Voimakas parantaja, joka myös suojelee, maadoittaa ja auttaa päätöksenteossa. Aktivoi sisäistä voimaa ja rohkeutta sekä parantaa itseluottamusta ja omanarvontuntoa. Heliotrooppi on hyvä turva ja suoja esimerkiksi kiusaamista vastaan. Muuntaa negatiivisen energian positiiviseksi ja auttaa elämään tässä hetkessä. Puhdistaa kehoa ja parantaa vastustuskykyä sekä estää korkeaa verenpainetta. Hyvä kivi tukemaan fyysistä suoritusta. Juurichakran kivi. Heliotrooppi tuo vaurautta kantajalleen. 

Onnenkivi: Kalat 

(Australia, Intia, Brasilia, Kiina, Tsekki, Venäjä)

Hematiitti

Hematiitti on yksi kaikkein maadoittavimmista kivistä. Tasapainottaa tehokkaasti maskuliini- ja feminiinienergioita. Auttaa keskittymään ja ratkaisemaan ongelmia ja toimiikin hyvänä apuna mm. loogista ajattelua tarvitsevalle opiskelijalle. Auttaa saamaan positiivista ja selkää perspektiiviä elämään ja näkemään esteet ja rajoitukset, jotka ihminen on omalle etenemiselleen asettanut. Auttaa omien unelmien ja tavoitteiden saavuttamisessa lisäämällä rohkeutta ja tahdonvoimaa. Kiven magneettisesta vaikutuksesta uskotaan olevan hyötyä esim. reumakipuihin. Sydänsairaudesta kärsiville (erityisesti tahdistimen kanssa eläville) tai raskaana oleville sitä ei sitä vastoin suositella. 

Onnenkivi: Kauris, kalat 

(Australia, Brasilia, Englanti, Italia, Itävalta, Kanada)

Howliitti

Rauhoittava kivi, joka auttaa pääsemään irti peloista ja opettaa hillitsemään raivon tunteita. Lisää kärsivällisyyttä. Auttaa tunnistamaan ja ilmaisemaan tunteita sekä kommunikoimaan rauhallisesti. Vahvistaa kunnianhimoa ja auttaa saavuttamaan tavoitteita. Auttaa keskittymään tulevaisuuteen ja jättämään menneet taakse. Fyysisellä tasolla howliitti yhdistetään kalsiumtasapainoon, luustoon ja hampaisiin. Sanotaan auttavan myös unettomuuteen, joten sopii hyvin makuuhuonekiveksi. Kruunuchakran kivi. 

Siirry tästä tutustumaan howliittien valikoimaan.

Onnenkivi: Kaksoset 

(Yhdysvallat)

Hypersteeni

Hypersteeni rauhoittaa, maadoittaa sekä tyynnyttää jännittynyttä mieltä. Itsetuntoa kohottava hypersteeni helpottaa ujoutta ja on hyvä tuki sosiaalisten tilanteiden pelosta kärsiville. Auttaa löytämään vastauksia ongelmiin ja toimimaan moraalisesti oikein. Vähentää kriittisyyttä ja tukee ihmissuhteita niin kotona kuin liikemaailmassa. Astraalimatkaajan ystävä. Juurichakran kivi. 

Onnenkivi: Vaaka, jousimies 

(Antarktis, Englanti, Kanada, Meksiko, Ruotsi, Saksa, Tanska, Venäjä, Yhdysvallat)

Intialainen jokikivi, Shiva Lingham

Erityislaatuinen ja harvinainen kivi, jota esiintyy vain yhdessä paikassa maapallolla, yhdessä Intian kolmesta pyhästä joesta, Narmada-joessa. Yksi tehokkaimmin maadottavista kivistä mitä on koskaan löydetty. Intialainen jokikivi on muodoltaan täysin luonnon/veden muovaama. Vahvistaa chakrajärjestelmää tuoden elämäniloa ja kestävyyttä kantajansa elämään. Intialainen jokikivi tasapainottaa feminiinistä ja maskuliinista energiaa, aktivoi kundaliinienergiaa ja purkaa seksuaalienergian tukoksia. Aktivoi aineenvaihduntaa sekä purkaa kehon ja mielen jännitteitä. Virkistää mieltä tuoden samalla syvän rauhan. Aktivoi kehon omaa tasapainotus- ja paranemiskykyä. 

(Intian Narmada)

Jade

Energialtaan hyvin lempeä ja rauhallinen kivi. Jade siunaa kaiken mihin se koskettaa. Puhtauden, tyyneyden, selkeyden ja oikeudenmukaisuuden symboli. Jade lisää rakkautta, opettaa viisautta ja vapauttaa negatiivisista ajatuksista rauhoittaen mieltä. Suojeleva kivi, joka tuo harmoniaa, iloa ja onnellisuutta elämään ja auttaa unelmia toteutumaan. Puhdistaa tehokkaasti sydämen energiat, poistaa epäitsekkyyden ja lisää lempeää ymmärrystä itseä sekä muita kohtaan. Unikivi, joka auttaa tunteiden vapauttamisessa unien kautta. Jade tasapainottaa riitaista energiaa ja houkuttelee uusia ystäviä. 

Onnenkivi: Härkä, neitsyt, vaaka, kalat 

(Guatemala, Japani, Kanada, Kiina, Lähi-Itä, Meksiko, Myanmar, Venäjä, Yhdysvallat)

Jaspis

Jaspis on voimakas fyysinen parantaja. Tasapainottaa aggressioita ja dynaamisia energioita sekä suojelee kielteisyyttä vastaan. Voimistaa ja vahvistaa perhesiteitä. Auttaa havaitsemaan ongelmat niiden alkuvaiheessa ja helpottaa niiden käsittelyä. Juuri- ja sakraalichakran kivi. Punainen jaspis omaa erittäin suojaavan voiman ja on yksi maadoittajakivistä. Lisää kantajansa turvallisuudentunnetta, tukee uudistumista ja helpottaa aloittamaan puhtaalta pöydältä. Jaspis tasapainottaa kehon ja mielen energioita. 

Siirry tästä tutustumaan jaspisten valikoimaan.

Onnenkivi: Kauris, skorpioni 

(Egypti, Intia, Suomi, Venezuela, Venäjä, Yhdysvallat)

Kalsedoni

Kalsedonilla tarkoitetaan kaikkia piilokiteisiä kvartseja, mutta erityisesti kalsedonin sinertävää muunnosta. Rauhallinen, lempeä ja hoivaava kurkkuchakran kivi, joka voimistaa harkittua ilmaisua ja tukee puhumista erityisesti silloin kun se on vaikeaa. Kalsedoni imee negatiivista energiaa ja tukee yhteenkuuluvuuden tunnetta ryhmässä. Hyvä kivi kaikille lapsille ja erityisesti rohkaisemaan ujoa ja arkaa koululaista. Kalsedoni lievittää tehokkaasti myös murrosiän tunnemyrskyjä. 

Onnenkivi: Vaaka, rapu, jousimies 

(Ympäri maailmaa)

Kalsiitti

Parantaa muistia ja tasapainottaa henkistä ja tunteellista energiaa. Puhdistaa energioita ja tuo puhdasta ja korkeavärähteistä energiaa kantajalleen. Selkeyden kivi, auttaa aloittamaan alusta. Fyysisellä tasolla liitetään luihin ja sanotaan että kasvaville lapsille kalsiitista saattaa olla hyötyä. 

Keltainen kalsiitti nostaa energiatasoja ja stimuloi mielen korkempia tasoja. Kohottaa omanarvontunnetta ja lisää omaa voimaa. Hyvä kivi annettavaksi ystävälle lahjaksi vahvistamaan ystävyyttä. 

Sininen kalsiitti on lempeyden kivi, joka tuo rauhaa ja levollisuutta sekä vapauttaa negatiivisia tunteita. Auttaa kommunikoimaan selkeästi. Oranssi kalsiitti on alimpia chakroja puhdistava ja voimistava kivi. Lisää aktiivisuutta ja luovaa voimaa. Seksuaalisuuden kivi. Auttaa saavuttamaan täyden potentiaalin. Sanotaan auttavan myönteisesti hedelmällisyyteen. 

Vihreä kalsiitti palauttaa omanarvontunnetta. Tasapainottaa mieltä ja auttaa vapautumaan vanhoista kaavoista. Hyvä kivi lapsille, jotka kaipaavat apua puolensa pitämisessä.

Siirry tästä tutustumaan kalsiittien valikoimaan.

Onnenkivi: Kalat 

(Belgia, Brasilia, Englanti, Islanti, Peru, Romania, Slovakia, Tsekki, Yhdysvallat)

Karneoli

Karneoli kuuluu kalsedonien ryhmään ja on yksi kvartsin muunnoksista. Palauttaa elinvoimaa ja lievittää kielteisiä tunteita kuten surua, vihaa, pelkoa, apatiaa ja raivoa. Antaa rohkeutta ja lisää päättäväisyyttä sekä auttaa tekemään entistä parempia valintoja elämässä. Lämmittävä ja voimistava kivi, joka lisää motivaatiota ja auttaa luottamaan omiin päätöksiin. Sen sanotaan toimivan myös hyvänä tukena seksuaalisen haluttomuuden, hedelmättömyyden sekä reumatismin hoidossa. Karneoli vahvistaa perheyhteyksiä. Karneoli saa voimaa auringosta ja sitä onkin aika ajoin hyvä ladata hetken aikaa auringon valossa. Sakraalichakran kivi. 

Siirry tästä tutustumaan karneolien valikoimaan.

Onnenkivi: Rapu, oinas, härkä 

(Australia, Brasilia, Englanti, Intia, Japani, Saksa, Uruguay, Tsekki)

Kiastoliitti 

Tunnetaan myös nimellä ristikivi. Suojeleva kivi, joka pitää negatiivisen energiat poissa ja huolehtii siitä, että kukaan tai mikään ei ime omia energioitasi pois. Omaa hyvin ystävällisen ja lohduttavan energian. Energisoi chakroja ja korjaa sekä puhdistaa energiakenttää. Liitetään kuolemaan ja jälleensyntymiseen. Kiastoliitti auttaa ongelmien ratkaisussa sekä tasapainottaa näkemyksiä ja muuttaa riidan harmoniaksi. 

Onnenkivi: Vaaka 

(Australia, Chile, Englanti, Espanja, Kiina, Ranska, Venäjä, Yhdysvallat)

Krysokolla

Krysokolla on rauhoittava ja sisäistä vahvuutta kasvattava kivi, joka vapauttaa negatiivista energiaa ja sallii totuuden ja sisäisen viisauden tulla pinnalle. Vahvistaa luonnetta. Kommunikoinnin kivi, joka korostaa sanojen voimaa, rohkaisee myötätuntoon ja opettaa kuuntelemaan ja puhumaan sydämestä käsin. Voimaannuttaa feminiinisiä energioita ja opettaa lempeyttä ja hellyyttä kantajalleen. Anteeksiantamisen kivi. Krysokolla sopii hyvin muusikoille ja muinaisten uskomusten mukaan on loistava kivi rakkausloitsuihin. Sydänchakran kivi. 

Onnenkivi: Neitsyt 

(Australia, Chile, Iso-Britannia, Israel, Kongon tasavalta, Venäjä, Meksiko, Peru, Ranska, Saksa, Yhdysvallat)

Krysopraasi

Krysopraasi on leikkisän ja lapsenomaisen energian omaava kivi, joka kehottaa pitämään hauskaa. Yhden ihmisen kivi, joka omistajaa vaihtaessaan menettää voimansa. Helpottaa emotionaalista jännitystä ja vapauttaa stressiä. Auttaa rentoutumaan ja saavuttamaan rauhallisen unen. Estää masennusta ja antaa toivoa sekä tasapainottaa. Krysopraasi tuo esiin omia lahjoja ja kehottaa olemaan avoin uusissa tilanteissa sekä kannustaa tutustumaan uusiin ihmisiin. Tasapainottaa yin ja yang -energioita. 

Onnenkivi: Rapu, kalat 

(Australia, Brasilia, Etelä- Afrikka, Itävalta, Kazakstan, Madagaskar, Puola, Saksa, Tsekki, Venäjä, Yhdysvallat) 

Kuukivi

Kuukivi tuo suojaa ja toivoa sekä vahvistaa intuitiota ja selvänäkökykyä. Onnekkaan rakkauden kivi, joka auttaa tutkimaan omaa sisintään. Rauhoittaa ja tukee omien tunteiden ymmärtämisessä ja vapauttamisessa. Kuukivi rohkaisee sisäiseen kasvuun ja vapauteen, ja onkin hyvä apu tukemaan uusia alkuja. Käytettynä yhdessä aurinkokiven kanssa, uskotaan auttavan feminiini- ja maskuliinienergioita pääsemään täydelliseen tasapainoon. Loistava kivi käytettynä täydenkuun aikaan poistamaan levottomuutta ja unettomuutta. 

Onnenkivi: Rapu, kalat 

(Australia, Brasilia, Intia, Madagaskar, Meksiko, Myanmar, Norja, Sri Lanka, Yhdysvallat)

Kyaniitti

Kyaniitti on hyvin henkinen kivi. Puhdistaa tehokkaasti auraa ja tasapainottaa chakroja. Vahvistaa kolmannen silmän ja kruunuchakran yhteyttä. Ylläpitää yhteyttä henkioppaiden kanssa. Auttaa etenemään henkisellä polulla ja on hyvä apu meditoidessa sekä energiatyötä tehdessä. Parantaa myös intuitiota ja telepaattisia kykyjä. Terävöittää muistia ja auttaa kommunikoinnissa, auttamalla puhumaan totuuden ilman pelkoja ja esteitä. Kyaniitti auttaa ymmärtämään nähtyjä unia. Kyaniitti ei ime itseensä ympäristön energioita, joten ei kaipaa ylimääräistä puhdistusta. 

Onnenkivi: Oinas, härkä, vaaka, kalat 

(Brasilia, Intia, Jugoslavia, Kenia, Kiina, Mosambik, Nepal, Suomi, Sveitsi, Venäjä, Yhdysvallat)

Labradoriitti

Kutsutaan velhon kiveksi. Labradoriitti on mystinen ja suojeleva kivi, joka auttaa yhdistymään elementtien ja universaalin energian kanssa. Rauhoittaa ylivilkasta mieltä ja rohkaisee muodostamaan omat mielipiteet toisten mielipiteistä välittämättä. Suojelee ja edistää uusien ideoiden ja mahdollisuuksien syntymistä, ja sopiikin siksi hyvin matkailijoille. Labradoriitti edistää luovuutta herättämällä uinuvat ja piilossa olevat kyvyt. Fyysisellä tasolla liitetään silmiin, aivoihin ja hormonijärjestelmään. Kruunuchakran kivi. Suomesta löytyvää labradoriittia kutsutaan nimellä spektroliitti. 

Siirry tästä tutustumaan labradoriittien valikoimaan.

Onnenkivi: Vesimies, kauris, leijona, jousimies 

(Grönlanti, Suomi (Ylämaa), Italia, Kanada, Norja, Venäjä, Madagaskar)

Lapis lazuli

Lapis lazuli voimistaa täydellistä tietoisuutta ja valaistumista tuoden syvän rauhan. Avaa tehokkaasti kolmatta silmää. Auttaa unien kanssa työskentelyä ja kehittää henkisiä kykyjä. Lapis lazuli on kurkkuchakran kivi, joka auttaa puhumaan rohkeasti omaa totuutta. Voimakas ajatusten voimistaja, stimuloi mielen ylempiä toimintoja sekä lisää objektiivisuutta ja selkeyttä. Harmonisoi fyysisiä, emotionaalisia, mentaalisia ja henkisiä tasoja. Edistää luovuutta ja inspiraatiota. Lapis lazuli luo yhteyden enkeleihin ja henkimaailmaan. Voidaan käyttää kielteisistä emotionaalisista sitoutumisista irtautumiseen. Sanotaan auttavan migreenin hoidossa ja tasapainottavan kilpirauhasen toimintaa. 

Siirry tästä tutustumaan lapis lazulien valikoimaan.

Onnenkivi: Vesimies, härkä, vaaka, jousimies 

(Afganistan, Angola, Chile, Kanada, Italia, Myanmar, Pakistan, Venäjä, Yhdysvallat)

Larimar

Larimar on seesteisyyden ja harmonian kivi. Yhdistää taivaan ja maan energiat, tuoden Atlantiksen muinaisen viisauden ja delfiinien parantavan voiman harmonisoimaan kehoa ja sielua. Säteilee rakkautta ja kohottaa tyyneyden olotilaan. Stimuloi luovuutta ja tuo esiin lapsenomaista energiaa ja iloa. Kannustaa puhumaan niin itsen kuin muidenkin kanssa syvästi ja auttaa asettamaan rajoja, sekä ilmaisemaan itseä rehellisesti ja suoraan sydämestä. Lievittää pelkoja ja tukee masennuksessa. Larimar auttaa avaamaan parisuhteen lukkoja. Kurkkuchakran kivi. 

Onnenkivi: Skorpioni, kalat 

(Dominikaaninen tasavalta)

Lepidoliitti, lyijykiille

Tyynnyttävä, rentouttava ja rauhoittava vaikutus, erityisen hyvä yliaktiiviselle ja stressaantuneelle mielelle. Lepidoliitti on hyvä kivi haastavissa elämäntilanteissa ja muutoksissa sekä arkisissa mielialan vaihteluissa. Tuo käyttäjälleen iloa ja kärsivällisyyttä ja tukee henkistä kasvua. Vahvistaa omaa tilaa ja auttaa vapautumaan muiden ihmisten vaikutuksen alaisena olemisesta. Auttaa poistamaan menneiden elämien aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia nykyisessä elämässä. Lepidoliitti poistaa vanhentuneet käyttäytymismallit ja kannustaa tavoitteiden saavuttamisessa. 

Onnenkivi: Vaaka 

(Afganistan, Argentiina, Brasilia, Kanada, Madagaskar, Meksiko, Namibia, Norja, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tsekki, Venäjä, Yhdysvallat)

Lumihiutaleobsidiaani

Lumihiutaleobsidiaani on puhtauden kivi, joka tuo totuuden ja tasapainon mieleen, kehoon ja sieluun. Auttaa huomaamaan omassa elämässä turhan kaavamaisuuden, negatiivisuuden ja uhriutumisen ja kääntämään omat heikkoudet vahvuuksiksi. Auttaa löytämään tasapainon yksin olemisen ja sosiaalisen kanssakäymisen, kuin myös levon ja toiminnan välillä. Lumihiutaleobsidiaani on loistava kivi introverteille. Se on muita obsidiaaneja rauhoittavampi ja harmonisempi kivi. Juurichakran kivi. 

Onnenkivi: Kauris 

(Meksiko, Yhdysvallat, Islanti)

Mahonkiobsidiaani

Mahonkiobsidiaani on positiivisen ja tulisen energian omaava kivi, joka maadottaa, suojaa ja vahvistaa. Vapauttaa omista sisäisistä rajoitteista, jotka ovat oman elämän etenemisen esteenä. Mahonkiobsidiaani aktivoi luovuutta, vähentää epäröintiä ja auttaa näkemään maailman täysin uusin silmin. Se opettaa, että rajoitukset ovat vain omassa mielessä. Mahonkiobsidiaani antaa sisäistä voimaa ja itseluottamusta ja on hyvä apu myös masennuksesta ja riippuvuuksista parantumisessa. 

Onnenkivi: Vaaka 

(Yhdysvallat, Japani, Meksiko, Brasilia)

Maisemajaspis

Maisemajaspis maadoittaa, tasapainottaa ja selkeyttää mieltä. Auttaa saavuttamaan paremman yhteyden Äiti Maahan. Haihduttaa pelkoja, vahvistaa positiivisia tunteita ja auttaa nostamaan varhaisia ja piilotettuja tunteita esiin jopa menneiden elämien osalta ja käsittelemään niitä. Maisemajaspis auttaa keskittymään ja stimuloi luovuutta. Juurichakran ja kolmannen silmän kivi. 

Siirry tästä tutustumaan jaspisten valikoimaan.

Onnenkivi: Kauris, leijona

Mokaiitti, Australian jaspis

Mokaiitti on energialtaan rohkaiseva, tehokkaasti maadoittava kivi, joka tukee ja vahvistaa luovuutta sekä rohkaisee elämään tässä hetkessä. Kannustaa monipuolisuuteen ja auttaa päätöksenteossa. Kasvattaa lempeyttä ja armollisuutta itseä ja muita kohtaan. Tasapainottaa vahvasti erityisesti Solar plexus -chakraa. Auttaa olemaan vahvemmin yhteydessä Äiti Maan energioiden kanssa. Mokaiitti tukee immuunipuolustusjärjestelmää ja puhdistaa kehoa sekä vähentää pelon ja yksinäisyyden tunnetta. Mokaiitti on hyvä tuki ja apu matkustajille. 

Siirry tästä tutustumaan jaspisten valikoimaan.

Onnenkivi: Leijona 

(Australia) 

Malakiitti

Malakiitti on yksi merkittävimmistä terapeuttisista kivistä. Voimakas emotionaalinen hoitaja, joka nostaa pintaan sellaisia muistoja, tunteita ja sidoksia, jotka ovat esteenä henkiselle kasvulle. Sitä kutsutaankin usein muutoksen kiveksi. Malakiitti suojelee sydänchakraa negatiivisilta ajatuksilta ja energioilta, sekä puhdistaa kehoa ja ympäristöä saasteilta. Onnekkaan rahan kivi, jonka Egyptiläiset uskoivat suojaavan magiaa ja noituutta vastaan. Voidaan käyttää apuna hengitys- ja univaikeuksissa sekä tukena synnytyksessä. 

Onnenkivi: Härkä, skorpioni, jousimies, kauris 

(Australia, Kauko-Itä, Kongon tasavalta, Kreikka, Namibia, Romania, Venäjä, Zambia) 

Muskoviitti 

Yleinen kiille, jota löydetään mm. graniiteista ja pegmatiiteista. Lisää positiivisuutta elämään ja auttaa näkemään tulevaisuuden valoisana. Kohottaa tietoisuutta omasta minästä. Auttaa löytämään ratkaisut ongelmiin ja vahvistaa onnistumisen tunnetta. Muskoviitti on hyvä apu nopeutta vaativissa tehtävissä. Sydänchakran kivi. 

Onnenkivi: Leijona 

(Brasilia, Itävalta, Sveitsi, Tsekki, Venäjä, Yhdysvallat)

Obsidiaani, musta

Musta obsidiaani on vulgaanista lasia, joka on syntynyt kvartsipitoisesta laavasta. Suuren, voimakkaan ja armottomankin voiman omaava kivi, joka maadottaa ja suojelee, mutta myös puhdistaa ja opettaa. Mikään ei ole piilossa obsidiaanilta. Erityisen hyvä kivi suojelemaan tilanteissa, joihin liittyy voimakkaita negatiivisia tunteita. Auttaa tehokkaasti sisäisen kasvun kautta etenemään henkisellä polulla. Katkaisee sidoksia asioihin ja ihmisiin, jotka eivät enää palvele tarkoitustaan elämässä. Fyysisellä tasolla musta obsidiaani kohottaa ymmärrystä sairauksien todellisista syistä. Juurichakran kivi. 

Onnenkivi: Skorpioni 

(Englanti, Guatemala, Indonesia, Islanti, Italia, Japani, Meksiko, Unkari, Yhdysvallat)

Onyx 

Onyx on mustaa kalsedonia. Opettaa kuulemaan omaa sisäistä ääntä ja auttaa huomaamaan, kun elämä pyrkii menemään väärään suuntaan. Yksi parhaimmista kivistä keskittymiseen ja syvään ajatteluun. Omaa vahvan vaikutuksen myös kurinalaisuuteen, päätöksentekoon ja pitkäjänteisyyteen. Onyx auttaa pääsemään irti negatiivisista ajatusmalleista ja rajoitteista, jotka kumpuavat peloista. Fyysisellä tasolla onyx tukee munuaisten, silmien, korvien, hiusten, hermoston ja immuunijärjestelmän toimintaa. 

Onnenkivi: Kauris 

(Afganistan, Peru, Intia, Madagaskar, Meksiko, Peru, Yhdysvallat, Brasilia)

Opaali

Opaali omaa herkän ja rakkaudellisen energian. Hyvän onnen kivi. Auttaa säilyttämään iloisen ja positiivisen mielialan silloinkin, kun elämä kohtelee kaltoin. Auttaa eheytymään ja nousemaan vaikeuksien yläpuolelle. Kasvattaa elämänhalua. Opaali in intuitiivinen kivi, joka auttaa kehittymään korkeammille tasoille ja yhdistää entisiin elämiin. 

Keltainen opaali kehittää kykyä tunnistaa omia tunteita. Poistaa pelkoja ja huolia sekä tukee itseluottamusta. Opastaa iloon, myönteisyyteen ja tasapainoon. 

Pinkki opaali vahvistaa ja hoitaa rakkautta. Auttaa kuuntelemaan oman sydämen ääntä ja toimimaan lempeästi muita ja itseä kohtaan. Valkoinen opaali kasvattaa sisäistä tyyneyttä ja vapauttaa mielen egon otteesta. Opettaa ajattomuutta ja selkeyttä sekä opastaa kohti tasapainoisempaa elämää. 

Sininen opaali tuo kauneutta ja selkeyttä elämään. Auttaa kuulemaan sielun toiveet ja yhdistää enkelimaailman kanssa. Unelmien, toiveiden ja haaveiden kivi. 

Musta opaali on arvokas kivi, joka vapauttaa seksuaalista jännitystä ja avaa ovet uusille energioilla tällä alueella. 

Tuliopaali kohottaa henkilökohtaista voimaa ja herättää sisäisen tulen. Vapauttaa tunteita sekä herättää luovuutta ja innostusta.

Onnenkivi: Rapu, Vaaka, härkä, skorpioni 

(Australia, Brasilia, Etelä- Afrikka, Guatemala, Honduras, Italia, Meksiko, Romania, Tšekki, Yhdysvallat, Zimbabwe)

Opaliitti

Opaliitti on lasista valmistettu synteettinen kivi, joka tunnetaan parantavana kivenä. Symboloi selkeää ajattelua, uusia alkuja ja lapsen iloa. Poistaa energiatukoksia chakroista ja meridiaaneista ja virkistää väsynyttä mieltä. Tasapainottaa mielialan vaihteluita. Opaliitti tukee unihäiriöistä kärsiviä antamalla levollisen unen. Kolmannen silmän kivi. 

Onnenkivi: Rapu

Peridootti

Peridootti luo rauhaa ja harmoniaa ympärilleen. Voimakas puhdistaja. Poistaa stressiä, pelkoja ja syyllisyyttä. Tukee persoonallista kasvua auttamalla irtautumaan vanhoista kielteisistä ajatuskuvioista ja vääristä uskomuksista. Terävöittää mieltä ja motivoi uuteen kasvuun. Peridootti sopii voimakiveksi parantajille ja hoitotyötä tekeville ihmisille. 

Onnenkivi: Neitsyt 

(Brasilia, Egypti, Irlanti, Kanada, Kanarian saaret, Myanmar, Norja, Pakistan, Sri Lanka, Venäjä, Yhdysvallat)

Prehniitti

Prehniitti on ehdottoman rakkauden kivi; se auttaa poistamaan esteet pyyteettömän rakkauden tieltä. Kiveä kutsutaan “hoitajan hoitajaksi” ja se onkin hyvä tuki ihmisille, joilla on taipumus laittaa toiset itsensä edelle. Auttaa päästämään irti tarpeettomiksi muuttuneista tunteista ja ajatuksista. Vahvistaa yhteyttä luontoon ja henkimaailmaan. Antaa selkeyttää epätoivon keskellä ja haihduttaa lempeästi huolia. Prehniitti tasapainottaa chakroja ja auttaa ystävyyssuhteita kohentumaan. Sydänchakran kivi. Hyvä Fengshui-kivi. 

Onnenkivi: Vaaka 

(Australia, Etelä-Afrikka, Italia, Itävalta, Kanada, Kiina, Namibia, Ranska, Saksa, Skotlanti, Yhdysvallat)  

Pyriitti, rikkikiisu

Pyriitti on kivi, joka kutsuu luokseen onnea ja vaurautta sekä vie kohti tavoitteita. Tulen energiaa kantava kivi, joka vahvistaa maskuliinisuutta. Auttaa tukemaan ja voimistamaan manifestointia, tuoden samalla pitkäjänteisyyttä ja varmuutta elämää. Hyvä kivi opiskelijalle, koska parantaa muistia sekä lisää keskittymiskykyä. Helpottaa riittämättömyyden tunnetta ja mahdollistaa oman potentiaalin näkemisen.
Pyriitti voimistaa ympäristöä esim. huoneeseen aseteltuna. 

Siirry tästä tutustumaan pyriittien valikoimaan.

Onnenkivi: Leijona 

(Australia, Englanti, Espanja, Etelä- Afrikka, Italia, Japani, Kreikka, Meksiko, Norja, Peru, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tsekki, Venäjä, Yhdysvallat)

Rodokrosiitti 

Rodokrosiitti edustaa rakkautta, lempeyttä ja myötätuntoa. Mainio kivi ihmissuhteille ja ihmisille, jotka kokevat rakkauden puutetta elämässään. Muistuttaa asettamaan oman hyvinvoinnin kaiken muun edelle. Puhdistaa ja parantaa sydämen energioita, opettaa antamaan itselle anteeksi ja auttaa hyväksymään itsensä juuri sellaisena kuin on. Hoitaa ja parantaa yhteyttä omaan sisäiseen lapseen. Rodokrosiitti tuo romanttisiin suhteisiin intohimoa, kipinää ja leikkisyyttä. Kivellä on vahva yhteys maaäidin sydämeen. Sydän- ja juurichakran kivi. Sanotaan auttavan migreenistä kärsiviä aseteltuna selkärangan yläpäähän. 

Onnenkivi: Härkä 

(Argentiina, Australia, Brasilia, Etelä-Afrikka, Kanada, Meksiko, Peru, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Venäjä, Yhdysvallat)

Rodoniitti

Rodoniitti on yksi merkittävimmistä sydänkeskuksen kivistä. Avaa sydänchakraa ja auttaa päästämään irti kaunasta ja vihasta. Tasapainottaa yin/yang energioita ja tuo harmoniaa sekä myötätuntoa ihmissuhteisiin. Tukee anteeksiantoa sekä itseä että muita kohtaan ja antaa sielulle rakkautta, jota se tarvitsee voidakseen toipua esimerkiksi sydänsuruista. Antaa vahvuutta selvitä traumoista sekä auttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamisessa. Rodoniitti tasapainottaa tunnekehoa ja rauhoittaa temperamenttista luonnetta sekä tuo esiin omat vahvuudet. Sydän- ja juurichakran kivi. 

Onnenkivi: Härkä, oinas 

(Australia, Costa Rica, Englanti, Italia, Kanada, Meksiko, Peru, Ruotsi, Saksa, Suomi (Ylistaro), Venäjä, Yhdysvallat)

Rubiini

Rubiini omaa intohimoisen ja elämänjanoisen energian. Suojelee herkkiä ja rohkaisee löytämään intohimon elämää kohtaan. Lisää keskittymiskykyä ja terävyyttä sekä kannustaa johtajuuteen. Loistava kivi manifestoimaan syviä haluja todeksi. Herättää kundaliinienergiaa kehossa ja vahvistaa seksuaalisuutta. Rubiini vetää puoleensa uutta rakkautta tai vastaavasti vahvistaa jo olemassa olevan suhteen positiivista liekkiä. Fyysisellä tasolla rubiini parantaa verenkiertoa. 

Onnenkivi: Oinas, leijona 

(Afganistan, Australia, Intia, Kambodzha, Kenia, Madagaskar, Meksiko, Myanmar, Sri Lanka, Tansania, Thaimaa, Venäjä, Vietnam)

Ruusukvartsi

Ruudukvartsi on ehdottoman rakkauden kivi, joka auttaa särkynyttä sydäntä paranemaan ja lieventää pelkoja. Omaa feminiinistä ja empaattista energiaa. Opettaa antamaan anteeksi sekä pääsemään irti kehoon varastoituneesta vihasta, mielipahasta, pelosta ja mustasukkaisuudesta. Ruusukvartsi opettaa rakastamaan itseään, jotta voi helpommin hyväksyä ja vastaanottaa toisten ihmisten rakkauden. Suositellaan kannettavaksi mahdollisimman lähellä sydäntä. Ruusukvartsi on hyvä ja turvallinen kivi myös lapsille tukemaan tunteiden kehitystä ja kohottamaan myönteistä elämänasennetta sekä parantamaan itsetuntoa.

Siirry tästä tutustumaan ruusukvartsien valikoimaan.

Onnenkivi: Härkä, vaaka 

(Brasilia, Etelä-Afrikka, Japani, Intia, Madagaskar, Suomi, Saksa, Yhdysvallat)

Sammalakaatti

Sammalakaatti rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä sekä opettaa elämään tässä hetkessä. Vapauttaa lukkiutuneita tunteita, auttaa näkemään itsensä positiivisessa valossa ja vahvistaa omia positiivisia luonteenpiirteitä. Uusien alkujen kivi, joka tehostaa runsauden manifestointia. Auttaa uusien ihmissuhteiden luomisessa ja tukee vaikkapa lapsia aloittaessa uudella luokalla tai uudessa harrastuksessa. Sammalakaatti omaa vahvan yhteyden luontoon sekä puutarhaan ja auttaa kasveja voimaan paremmin. 

Onnenkivi: Rapu, neitsyt 

(Ympäri maailmaa, mm. Australia, Intia, Yhdysvallat)

Savukvartsi

Savukvartsi on hyvin maanläheinen, tasapainottava ja maadoittava kivi. Vapauttaa jännityksiä ja lievittää ärtymystä ja stressiä. Auttaa masennuksen hoidossa tasapainottamalla mieltä ja suojelemalla kantajansa energioita. Tietäjäkivi, joka puhdistaa tehokkaasti auraa ja ajatuksia. Savukvartsi tuo kantajalleen turvaa, rohkeutta ja uskallusta, sekä opettaa kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita. Sen uskotaan suojelevan varkauksilta ja pahantuulisilta ihmisiltä. Savukvartsi tasapainottaa seksuaalienergiaa. 

Siirry tästä tutustumaan savukvartsien valikoimaan.

Onnenkivi: Vaaka, kauris 

(Brasilia, Australia, Intia, Kanada, Madagaskar, Saksa, Skotlanti, Suomi, Sveitsi, Venäjä, Yhdysvallat)

Seleniitti

Seleniitti on korkeasti värähtelevä valoenergiaa välittävä kivi, joka aktivoi kruunuchakraa ja edistää omaa henkistä kehitystä. Yksi kivimaailman voimakkaimmista parantajakivistä. Puhdistaa chakrajärjestelmää ja poistaa tehokkaasti energiatukoksia. Seleniitti on erinomainen meditaatiokivi; se tuo selkeyttä, valoa ja sisäistä rauhaa. Selkeyttää ajatuskuvioita. Vahvistaa yhteyttä korkeampaan minään ja edistää selvänäkö- sekä kanavointikykyä. Suojelee tehokkaasti kaikelta negatiivisuudelta ja puhdistaa sekä lataa muiden kivien energioita. Yksi harvoista kivistä, joita ei tarvitse puhdistaa. Kannattaa asetella pitkin asuntoa suojaavan energiaverkon saamiseksi. Seleniitti on hauras kivi, sitä ei kannata laittaa veteen. Voidaan asetella pitkin asuntoa suojaavan energiaverkon aikaansaamiseksi. Fyysisesti vahvistaa selkärankaa. Sielutähti, kolmas silmä ja kruunuchakrojen kivi. 

Siirry tästä tutustumaan seleniittien valikoimaan.

Onnenkivi: Rapu, kaksoset 

(Englanti, Itävalta, Kreikka, Meksiko, Puola, Ranska, Saksa, Venäjä, Yhdysvallat)

Selestiitti, enkelikivi

Selestiitti on erittäin henkinen kivi, joka avaa sydämen ymmärtämään rakkauden synnyttämän ykseyden. Auttaa näkemään kauneuden kaikkialla, erityisesti itsessämme, ja värähtelemään omaa sisäistä kauneutta ulospäin. Värähtely on yhteydessä enkelitasojen kanssa ja kivi vahvistaakin yhteyttä enkeleihin ja muihin Valon olentoihin, sekä tukee vahvasti sisäistä johdatusta. Sopii hyvin mietiskelyn ja henkisen keskittymisen tueksi mieltä terävöittävän vaikutuksensa ansiosta. Selestiitti on luova kivi, joka sopii erinomaisesti taiteilijoille. Auttaa itsensä ilmaisussa ja mm. selkiyttää puhetta ja sopiikin hyvin työkseen esiintyjille. Rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta selestiitti auttaa nukkumaan levollisesti sekä muistamaan unia. Kurkku- ja kruunuchakran kivi. 

Onnenkivi: Vesimies, kaksoset 

(Egypti, Englanti, Italia, Kanada, Madagaskar, Meksiko, Ranska, Saksa, Tunisia, Yhdysvallat)

Sitriini

Sitriini kantaa mukanaan auringonvoimaa ja valon energiaa. Kiven energia voimistaa hyvien asioiden virtaamista elämään. Levittää ympärilleen iloa, onnea, runsautta ja rakkautta. Lämmittävä, lataava ja voimistava. Iloinen, älyllinen ja antelias. Yltäkylläisyyden kivi, joka houkuttelee puoleensa vaurautta, runsautta ja menestystä. Karkottaa alakuloisuutta ja vahvistaa yhteyksiä ihmisten välillä sekä tuo harmoniaa tiimityöskentelyyn. Lisää rohkeutta ja motivaatiota. Sitriini aktivoi sisäistä luovuutta, virkistää mieltä ja parantaa keskittymiskykyä. Solar plexus –chakran kivenä parantaa itsetuntoa ja auttaa saavuttamaan tavoitteita. Fyysisellä tasolla sitriini poistaa myrkkyjä kehosta ja auttaa ihoa uusiutumaan. 

Tutustu tästä sitriinien valikoimaan.

Onnenkivi: Kaksoset, neitsyt, skorpioni 

(Brasilia, Espanja, Madagaskar, Ranska, Venäjä, Yhdysvallat)

Sodaliitti

Sodaliitti tuo itseluottamusta, viisautta ja auttaa luottamaan omaan intuitioon sekä omiin kykyihin ja valintoihin. Soveltuu hyvin meditaatiokiveksi. Rauhoittaa mieltä, lievittää pelkoja, auttaa ilmaisemaan omia tunteita sekä tukee ja suojelee ristiriitatilanteissa. Aktivoi kurkku- ja otsachakraa. Hyvä kivi puhujille, laulajille ja esiintyjille. Auttaa näkemään sitä mitä ei fyysisillä silmillä näe. Sodaliitti on hyvä kivi myös unettomuuden hoidossa sekä apuna enneunien näkemisessä. Sen uskotaan puhdistavan lymfa-järjestelmää ja parantavan vastustuskykyä sekä sanotaan heikentävän sähkömagneettista säteilyä. 

Onnenkivi: Neitsyt, jousimies 

(Australia, Brasilia, Italia, Namibia, Kanada, Kolumbia, Saksa, Tanska, Venäjä, Yhdysvallat)

Tiikerinsilmä

Tiikerinsilmä on hyvin suojeleva kivi, joka tuo selkeyttä ja luovuutta elämään. Auttaa saavuttamaan kirkkauden. Opettaa pysähtymään, katselemaan ja kuuntelemaan ennen seuraavaa suurta loikkaa eteenpäin. Parantaa intuitiota ja tasapainottaa vastakkaisia energioita. Sisäisen voiman kivi, joka lisää itseluottamusta ja vahvistaa omaa voimaa ja auttaa kohtaamaan vaikeitakin asioita rohkeasti ja empimättä. Keskittymiskykyä lisäävän vaikutuksensa ansiosta tiikerinsilmä auttaa huomioimaan kaiken ympärillä tapahtuvan. Hiottuna tiikerinsilmä omaa lähes hypnoottisen vaikutuksen. 

Tutustu tästä tiikerinsilmien valikoimaan.

Onnenkivi: Kaksoset, kauris, leijona 

(Australia, Brasilia, Etelä- Afrikka, Intia, Meksiko, Myanmar, Yhdysvallat)

Turmaliini, musta

Yleisin turmaliini maailmassa, muodostaen n. 95 % kaikista turmaliiniesiintymistä. Puhdistaa auraa, poistaa tukoksia ja karkottaa kielteistä sisä- ja ulkopuolelta tulevaa energiaa. Suojelee vahvasti, haihduttaa pelkoja ja lisää kantajansa turvallisuudentunnetta. Maadoittaa ja auttaa keskittymään tähän hetkeen sekä olemaan avoin viesteille ja opastukselle. Hyvä kivi käytettäväksi silloin, kun ympärillä on energiasyöppöjä ihmisiä tai muutoin paljon matalaa energiaa. Musta turmaliini tukee kommunikointia eläinten kanssa ja rauhoittaa myös lemmikkien yliaktiivista energiaa aseteltuna lemmikin läheisyyteen. Koska musta turmaliini suojelee tehokkaasti imemällä itseensä negatiivista energiaa, on se syytä puhdistaa usein. 

Tutustu tästä turmaliinien valikoimaan.

Onnenkivi: Kauris 

(Australia, Brasilia, Englanti, Kanada, Madagaskar, Pakistan, Ranska, Saksa, Yhdysvallat)

Unakiitti

Unakiitti on vihreää epidoottia, vaaleanpunaista maasälpää ja kvartsia sisältävä graniitti. Kohottaa oman voiman tunnetta ja auttaa kuuntelemaan sydämen ääntä. Vapauttaa tukkeumia erityisesti sydänchakran alueella. Energioiltaan lempeä, karismaattinen ja rauhallinen kivi. Hyvä lahja esim. ystävälle, jonka mieltä haluaa ilahduttaa ja keventää. Tasapainottaa tunnekehoa ja auttaa muuttamaan kielteisiä asioita myönteisiksi sekä pääsemään irti tunteista, jotka eivät enää itseä palvele. Unakiitti auttaa pääsemään irti riippuvuuksista. Suositellaan voimakiveksi raskaana oleville naisille. 

Onnenkivi: Härkä, neitsyt 

(Mm. Etelä- Afrikka, Suomi, Yhdysvallat)

____________________________

Vastuuvapauslauseke:

Huomaathan, että Galleria Kivitaskun sivusto ei tarjoa lääketieteellistä neuvontaa tai hoida, paranna tai ehkäise sairauksia sekä terveysongelmia. Kivien energioiden ei tule korvata terveydenhuollon ammattilaisten sinulle antamia neuvoja tai ohjeita.