Kauniit ja hyvää tekevät energiakivet netistä 


Maan povessa aikoja levänneet kivet kätkevät sisäänsä energioita, jotka voivat antaa kantajalleen iloa, tyyneyttä, voimaa, itsevarmuutta ja paljon muuta. Energiakivien käyttö on helppoa, eikä vaadi muuta kuin juuri sinulle sopivan voimakiven valitsemisen. Energiakivet ja kristallikivet ovat ihastuttavia yksityiskohtia sisustuksessa, kulkevat näppärästi taskussa tai muotoutuvat mitä kauneimmiksi koruiksi. Voimakivet ovat myös mainioita apuvälineitä meditaatioon.

Galleria Kivitaskulta voit tilata energiakivet netistä helposti ja nopeasti – valitse itsellesi sopivin voimakivi ja tunne sen lempeät toivotukset.


Kivien energiat


Akaatti

Torjuu kaiken pahan, lisää kaunopuheisuutta. Antaa elinvoimaa, rohkeutta ja itseluottamusta. Tasapainottaa fyysistä energiaa. Akaattilevyn voimat lataavat myös muita kiviä voimistaen niiden ominaisuuksia. Akaattigeodi avaa psyykkisiä voimia. 

 

Akvamariini

Akvamariinia pidettiin entisaikaan merenneitojen aarteena, koska kiven uskottiin kasvattavan voimiaan veteen upotettuna. Kiviterapian mukaan tämä smaragdin hempeä sisar on omiaan rauhoittamaan herkkiä hermoja ja terävöittämään vaistoja. Rauhoittava ja stressiä vähentävä akvamariini karkottaa myös pelkoja, antaa voimaa sekä rohkeutta kantajalleen. 

Kalastajat ja merimiehet käyttivät muinoin akvamariinia amulettinaan suojelun ja hyvän onnen toivossa. Kiviterapia suositteleekin akvamariinia voimakiveksi kaikille merellä liikkuville. 

 

Ametisti

Suojeleva ja rauhoittava kivi. Parantava kivi: poistaa kipuja ja rauhoittaa kehoa. Inspiroi ajatuksia. Henkinen kivi: Rohkaisee sisäiseen rauhaan, taistelee riippuvaisuuksia vastaan, kuljettaa energiaa. Ametistilla on korkea henkinen värähtely – siksi se on hyvä meditaatiokivi.

 

Apofylliitti

Kirkas, valkoinen, vihreä, kellertävä tai punertava. Rauhoittava vaikutus, vapauttaa tukahdutettuja tunteita, maadoittaa henkeä ja on totuuden kivi. 

 

Aventuriini

Vihreä aventuriini kohottaa itsenäisyyttä ja tuo tullessaan hyvinvointia sekä tunteellista tasapainoa. Aventuriini on yleisrauhoittava ja parantava kivi, joka antaa kantajalleen omanarvontunnetta ja uskoa itseensä. Aventuriini on sydänchakran kivi. 

 

Berylli

Mm. Kirkas, punainen, vihreä, vaaleansininen, kullankeltainen, puhtaimmillaan väritön, lasikiiltoinen. Olemuksen puhtautta edustava  berylli edistää selvänäön avaamista, kohottaa rohkeutta ja helpottaa stressiä.

 

Enkelikivi eli selestiitti

Enkelikivien värähtely on yhteydessä  enkelitasojen kanssa ja voi auttaa saamaan  yhteyden omaan suojelusenkeliin ja  sisäiseen johdatukseen. Enkelikivi avaa  sydämen ymmärtämään rakkauden synnyttämän ykseyden. 

Iso selestiittipala halutussa huoneessa pidettynä kohottaa kyseisen huoneen  värähtelyjä. Selestiitti on erittäin henkinen kivi. Korkean energiansa ansiosta se sopii  hyvin mietiskelyyn ja henkiseen keskittymiseen. Selestiitti rauhoittaa ja terävöittää mieltä. Se on myös hyvä kivi unien muistamiseen. 

Kurkku- ja kruunusakran kivi. Selestiitti selventää itsensä ilmaisemista sekä voit lievittää päänsärkyä ja stressiä. Sopii myös lentopelon ja korkean paikan pelon hoitamiseen. Erityisesti horoskooppimerkki Vesimies saa voimaa tästä kivestä. Selestiitti on luovana kivenä todella hyvä eri alan taiteilijoille.

 

Fluoriitti

Fluoriitti on erittäin suojeleva kivi,  joka yhdistää tietoisuuden tasoja, tuo  pinnalle tukahtuneita tunteita  alitajunnasta sekä auttaa järjestämään ja käsittämään  informaatiota. Se myös rauhoittaa ja tasapainottaa tunteita, kasvattaa kärsivällisyyttä sekä hellii ja hoivaa mieltä. 

Fluoriitti auttaa lisäksi keskittymään tarkasti pienimpiinkin yksityiskohtiin ja tasapainottaa stressaavissa tilanteissa. Kiviterapian mukaan fluoriitti on hyvä kivi oppimisen apuna.

 

Jade

Jade on puhtauden, tyyneyden ja  selkeyden symboli.  Kivi lisää rakkautta, opettaa viisautta,  vapauttaa negatiivisista ajatuksista  rauhoittaen mieltä. Suojeleva kivi, joka tuo harmoniaa. Rauhallisesti voimistava, tuo iloa ja onnellisuutta elämään.

 

Jaspis

Voimakas fyysinen parantaja, joka suojelee kielteisyyttä vastaan. Hyvä yleiskivi kehon vahvistukseen. Perhesiteitä voimistava ja vahvistava kivi. Turvallisena kivenä tunnettu punainen jaspis maadoittaa energiaa.


Karneoli

Karneoli juurruttaa nykyhetkeen, lisää elinvoimaa, antaa rohkeutta ja kehittää analyyttisiä kykyjä.

Se auttaa käsittelemään surua, kateutta, pelkoja, apatiaa ja raivoa. Tulenpunainen kivi on lämmittävä, voimistava ja se herättää sekä mielen että kasvattaa fyysistä energiaa. Perheyhteyden kivi.

Punainen karneoli edustaa myös draivia, menestystä ja sisäistä voimaa. Karneoli saa voimaa auringosta, ja kiveä onkin hyvä ladata aika ajoin hetken aikaa auringon paisteessa.

 

Krysokolla

Rauhoittava ja sisäistä vahvuutta kasvattava kivi, johon liitetään kommunikaatio ja luovuus. Muinaisten uskomusten mukaan hyvin sopiva kivi rakkausloitsuihin.

 

Labradoriitti

Velhon kiveksi kutsuttu labradoriitti on erittäin mystinen ja suojeleva kivi, joka auttaa oman kohtalon tunnistamista sekä yhdistää ihmisen eri elementtien ja universaalin  energian kanssa. Kivi rauhoittaa ylivilkasta mieltä ja tuo esiin uusia ideoita. Fyysisellä tasolla kivi liitetään silmiin, aivoihin ja hormonijärjestelmään. Voi helpottaa stressiä ja kasvattaa kestävyyttä.

 

Lapis latsuli

Voimistaa täydellistä tietoisuutta ja  valaistumista tuoden syvän rauhan. Auttaa unien kanssa työskentelyä ja kehittää henkisiä kykyjä. Auttaa  vapautumaan nopeasti stressistä  tuoden syvää rauhaa. Voimakas ajatusten voimistaja, stimuloi mielen ylempiä toimintoja sekä lisää objektiivisuutta ja selkeyttä. Edistää luovuutta ja inspiraatiota.  

Suojeleva kivi. Luo yhteyden suojelusenkeliin. Harmonisoi fyysisiä, emotionaalisia, mentaalisia ja henkisiä tasoja. Lapis latsulia voi käyttää kielteisistä emotionaalisista sitoutumisista irtautumiseen. 

 

Maisemajaspis

Beigestä ruskeaan. Vaaleammalla pohjalla erilaisia maisemia tai näkymiä muistuttavia kuvioita. Yhdistetään jalokiviterapiassa  keskittymiseen ja keskittämiseen. Se luo mukavuuden tunnetta ja haihduttaa pelkoja. 

 

Malakiitti

Egyptiläiset uskoivat kiven suojelevan mustaa magiaa sekä noituutta vastaan. Onnekkaan rahan kivi. Uskotaan, että se auttaa unen saannissa, astmassa sekä synnytyksessä. 

 

Mokaiitti, Australian jaspis

Punainen kivi, jossa on kellertäviä ja vaaleita juonia. Aboriginaalien voimakivi on rohkaiseva kivi, joka kohottaa haluja uusiin kokemuksiin antaen samalla rauhallisen olotilan niiden kohtaamiseen.

 

Rodoniitti

Rodoniitti on voimakas emotionaalinen tasapainottaja, joka hoivaa rakkautta ja rohkaisee itsevarmuuteen. Rodoniitti maadoittaa energioita esimerkiksi meditaation jälkeen ja harmonisoi yin/yang-voimia sekä energiakeskuksia. Se antaa vahvuutta selvitä traumoista sekä auttaa parhaan mahdollisuuden saavuttamisessa. Rodoniitti on shamaaninaisen kivi, joka auttaa saamaan yhteyden omiin voimavaroihin. 

 

Rubiini

Kohottaa henkistä tasapainoa ja sanotaan parantavan verenkiertoa. Suojelee herkkiä luonteita sekä rohkaisee intohimoon elämää kohtaan. 

 

Rutiilikvartsi

Väritön, valkoinen tai savunvärinen kullanruskeilla, punertavilla tai mustilla "Venuksen hiusta" muistuttavilla juovilla. Oiva terapeutin kivi, suodattaa kielteistä energiaa. Henkisellä tasolla rutiilikvartsi omaa täydellisen kosmisen valon tasapainon. 

 

Ruusukvartsi

Parantamisen ja parantajan kivi. Herättää helliä tunteita. Herkän ja hellän rakkauden kivi. Sydämen parantaminen sekä surun ja pelon haihduttaminen liitetään fyysisellä tasolla ruusukvartsiin. Opettaa antamaan anteeksi.

 

Savukvartsi

Tasapainottava ja maadoittava kivi. Poistaa pahaa oloa ja mieltä, vapauttaa ahdistuksesta ja 

tasapainottaa oloa. Tietäjäkivi, joka puhdistaa tehokkaasti auraa ja ajatuksia, tuo turvallisuutta. 

Kiven uskotaan tuovan käyttäjälleen rohkeutta ja uskallusta. Savukvartsi opettaa kuuntelemaan omaa kehoa ja sen tarpeita.

 

Seleniitti

Seleniitti on korkeasti värähtelevä  valoenergiaa välittävä kivi, joka aktivoi kruunuchakraa; kirkkauden kivi. Pidettäessä kädessä tai otsalla, rauhoittaa ja hiljentää ajatuksia. Kiveä käytettäessä saa yhteyden  korkeisiin energioihin ja kehittyy niiden kanssa työskentelyssä – yksi kivimaailman voimakkaimmista parantajakivistä.  

Tuo valoenergiaa keholle, mikä edistää kehon hyvinvointia ja kohottaa ajatuksia, auttaen raskaiden ajatuksien vähenemisessä mielestä ja tunteista. Auttaa puhdistamaan koko chakrajärjestelmäämme ja poistaa tehokkaasti energiatukoksiamme.  

Tuo selkeyttä, valoa ja sisäistä rauhaa – erinomainen meditaatiokivi. Vahvistaa yhteyden tunnetta Korkeimpaan Minäämme sekä edistää luonnollista selvännäköisyyttämme. Seleniitti voi auttaa migreeniin, lisätä joustavuutta ja helpottaa päätöksen  tekoa. Se suojelee yleisesti negatiivisuudelta ja sillä on kyky  puhdistaa sekä ladata muiden kivien energioita. 

Seleniitti on hauras kivi; sitä ei  kannata laittaa veteen. Se on yksi  harvoista kivistä, joita ei tarvitse  puhdistaa. Seleniittejä voi asettaa pitkin asuntoa suojaavan energiaverkon aikaansaamiseksi.

 

Shiva Lingham, intialainen jokikivi

Kiveä esiintyy vain yhdessä paikassa maapallolla, yhdessä Intian kolmesta  pyhästä joesta, Narmada-joessa. Joen monsuunisateet ovat voimakkaita ja liikuttavat joessa olevia kiviä niin, että  niistä aikaa myöten hioutuu ovaalin  muotoisia puikuloita. Kivet ovat siis luonnon muovaamia myös muodoltaan. Kivet liikkuvat joen  voimakkaissa virtauksissa ja latautuvat joen virtaavasta  energiasta. 

Intialaisille kivi on vanhastaan ollut  pyhä, ja he kokevat siinä yhdistyvän feminiinisen ja maskuliinisen energian. Vaikutuksiltaan kivi on maadoittavin, mitä maapallolta on tähän mennessä löydetty. Maadoittavina kivinä ne hoitavat voimakkaasti kehoa, puhdistaen kehon energialinjoja sekä mieltä, ajatuksia ja tunteita.  

Hiljentää ajatukset ja rentouttaa syvällisesti, aktivoi aineenvaihduntaa sekä purkaa kehon ja mielen jännitteitä. Avaa ja tasapainottaa kehon energiaväyliä. Maadoittaa ja voimistaa kehoa. Virkistää kehoa ja mieltä sekä aktivoi elämäniloa. Aktivoi ihmisen omaa  tasapainotus- ja paranemiskykyä. 

 

Sitriini

Kantaa mukanaan aurinkovoimaa ja  valon energiaa. Lämmittävä, lataava ja voimistava, iloinen, älyllinen ja antelias. Karkottaa alakuloisuutta sekä pehmentää ryhmien ja perheiden yhteyksiä. 

Energisoi kaikella mahdollisella tavalla, suojelee tehokkaasti auraa ja  tasapainottaa kaikkia chakroja. Lisää rohkeutta ja motivaatiota sekä  luo innostuneisuutta uusiin asioihin. Aktivoi sisäistä luovuutta, luo hyvää  itseluottamusta, virkistää mieltä sekä  parantaa keskittymiskykyä 

Sitriini tunnetaan myös hyvän onnen  kivenä, joka vetää puoleensa vaurautta, runsautta ja menestystä. Sitriinin energia voimistaa hyvien asioiden virtaamista elämääsi. 

 

Smaragdi

Vihreän eri sävyt, kuuluu berylleihin. Kohottaa erottelukykyä ja auttaa totuuden löytämisessä sekä ilmaisemisessa. Kerrottu  suojaavan noitien lumouksia sekä juonia vastaan. Myös kyky ennustaa tulevaisuutta ja toteuttaa unelmia. 

 

Sodaliitti

Sodaliitti tasapainottaa mieltä, rauhoittaa ajatusvirtaa ja lievittää  pelkoja. 

Logiikan ja vaiston yhdistävä kivi. Se vahvistaa intuitiota ja voi auttaa  näkemään ennusunia sekä torjua  unettomuutta. ”Puheen kivi”; avaa luottamusta omiin sanoihin ja lisää luovaa ilmaisukykyä.

 

Spektroliitti

Sateenkaaren eri sävyissä välkehtivä spektroliitti on Suomesta (Ylämaa) löytyvästä labradoriitista käytetty nimi. Se herättää luovuuden ja kauneuden kaipuun sekä kohottaa tietoisuutta.

 

Turmaliini (musta)

Tämä läpinäkymätön, musta kivi on yleisin turmaliini maailmassa muodostaen noin 95 prosenttia kaikista turmaliiniesiintymistä. Muinaisten uskomusten mukaan musta turmaliini  suojaa loitsuja ja kielteistä  energiaa vastaan. 

 

Tiikerinsilmä

Nimensä mukaisesti hyvin suojeleva kivi, joka opettaa pysähtymään, katselemaan ja kuuntelemaan ennen seuraavaa isoa loikkaa eteenpäin. Sen kerrotaan lisäävän itseluottamusta ja vapauttavan stressistä. 

Tiikerinsilmällä on hiottuna lähes hypnoottinen voima. Keskittymiskykyä lisäävänä kivenä tiikerinsilmä auttaa huomioimaan kaiken ympärillä tapahtuvan. Lisäksi se kehittää nopeaa päättämiskykyä. 

(Punainen tiikerinsilmä on stimuloiva  kivi, joka helpottaa väsymystä sekä  lisää motivaatiota.)  

 

Turmaliinikvartsi

Kirkas väri tummilla juovilla: mustan turmaliini ja kirkkaan kvartsin yhdistelmä. Suojeleva ja kielteisyyttä maadoittava kivi, joka vahvistaa energiakenttää, kasvattaa sisäistä vahvuutta sekä tasapainottaa vastakkaisuuksia. 

 

Vuorikide, vuorikristalli

Sopii keskittymiseen ja parantamiseen, mielen puhdistamiseen sekä kirkastamiseen. 

Rauhoittava vaikutus, lisää intuitiota. Vuorikristalli on energeettinen puhdistaja, jonka voit sijoittaa itsellesi sopivaan  paikkaan. 

 

Unakiitti

Oman voiman tunnetta kohottavan unakiitin ominaisuuksiin kuuluvat lempeys, rauhallisuus ja karismaattisuus. Se tasapainottaa tunnekehoa ja vapauttaa tukkeumista erityisesti sydänchakran alueella. Unakiitilla on piristävä vaikutus ja se auttaa luovassa ajattelussa. Unakiitilla on myös kyky muuttaa kielteisiä asioita myönteisiksi.